Extra inkomen door het verkopen van links

Heb je een website waaraan je al enkele jaren aan het bouwen bent? Grote kans dat je website autoriteit van Google heeft gekregen waardoor het verkopen van links interessant voor je kan zijn. Het verkopen van links is een mogelijkheid om extra inkomen te genereren naast andere inkomen stromen.

Adverteren pagina

Maak een adverteren pagina op je website waarop je de mogelijkheden weergeeft om te adverteren op je website. Vaak gaat dit door een link of een blogpost op je website. Geef aan dat je hier open voor staat en verwijs door naar je contactformulier.

Zo kreeg ik vorige maand een bericht binnen op één van mijn websites met de vraag hoeveel een blogpost inclusief 2 uitgaande links zou gaan kosten. De website waarop dit contactformulier werd ingevuld is inmiddels 10 jaar oud en heeft goede rankings. Ik heb diegene een bericht teruggestuurd dat hij een bericht aan kon leveren inclusief 2 uitgaande links voor 300 euro ex BTW. Dit werd door hem geaccepteerd en de volgende dag kreeg ik een bericht aangeleverd welke gelijk online kon.

Erg makkelijk een bedrag van 300 euro aan extra inkomen weten te genereren door het aanbieden van een link / blog post op mijn website.

Doe het met mate

Het is niet verstandig om zo veel mogelijk links of blog posts te verkopen, dit is niet goed voor Google. Google heeft liever helemaal niet dat er links worden verkocht om zoekmachine resultaten te beïnvloeden. Toch gebeurd het op grote schaal en zijn de grootste SEO bedrijven hier mee bezig.

Doe het met mate, laten we zeggen 2 of 3 bog posts per maand is voldoende. Zelf ben ik trouwens niet actief op zoek naar mensen die willen adverteren, ze moeten mijn websites zelf vinden. Af en toe komt er dus een aanvraag binnen en daaruit komt vaak wel een mooie deal. Deze vorm van extra inkomen genereren is makkelijk en kost je weinig tijd. Echter kan je dit pas doen als je een mooie en goede website hebt staan. Ook is het echt iets extra’s. Het hoofdinkomen komt uit andere bronnen zoals Adsense en affiliate marketing.

Deel dit bericht
Andere interessante blogs