Een extra inkomen genereren met het verkopen van digitale producten. Het is een relatief makkelijke manier om je online inkomsten op te krikken. Dit werkt voornamelijk goed als je al een website of blog hebt waarop gerichte bezoekers komen. Heb je bijvoorbeeld een blog over Italiaanse recepten, dan kun je hier heel goed een ebook aan toevoegen waarin je alle top recepten bundelt tot een mooi digitaal kookboek. Het kost even tijd om goed in elkaar te zetten, maar daarna kun je hier blijvend inkomsten uit halen.

Een ander groot voordeel van je eigen digitale product is dat je de volledige opbrengst zelf ontvangt. Je bent niet afhankelijk van een product van iemand anders waar je een deel commissie aan moet afstaan. Je hebt alles van begin tot eind in eigen beheer en ontvangt alle inkomsten die je met je digitale product binnenhaalt.

Digitale producten om te verkopen

Heb je zelf nog geen idee wat voor digitaal product je kunt gaan verkopen? Hierbij een lijst van populaire digitale producten die je zelf kunt maken en met je eigen website of blog kunt verkopen.

1. Ebook
2. Online cursus
3. Video
4. Audio & muziek
5. Design
6. Fotografie

1. Ebook

Een eigen ebook produceren en verkopen is een makkelijke en snelle manier om een extra inkomen aan je website toe te voegen. Leestip: Verkoop je eigen ebook.

Je kunt een ebook maken over uiteenlopende onderwerpen. Denk hierbij aan een ebook over recepten, een reisgids, zelfhulp ebooks, do it yourself ebooks, rapporten, stappenplannen, essays enzovoorts. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Onder de noemer ebooks vallen ook PDF documenten waarin je kennis overdraagt. Google docs, Powerpoint presentaties, Prezi presentaties, CV templates, voorbeeld sollicitatiebrieven, Templates van bepaalde programma’s. De mogelijkheden zijn eindeloos. Bedenk wat voor producten je bezoekers kunnen gebruiken en maak hier een bepaalde ebook / document over.

2. Online cursus

Een online cursus is toegankelijk en een steeds populairdere vorm van leren. Je kan je eigen tijd indelen en de cursus volgen wanneer je wil. Als jij de juiste oplossing of beschrijving in een cursus kunt gieten kun je hier een goed extra inkomen mee verdienen. Je kunt een videocursus maken, een ledensite waarop je een cursus aanbied of zelfs een cursus via email.

Enkele onderwerpen waarvoor je een cursus kunt maken (puur ter inspiratie): Ontwerp & design, tutorials, how to’s, liefde & relaties, gezondheid, recepten, schrijven, social media, boekhouding, marketing en persoonlijke ontwikkeling.

3. Video

Video content is tijdrovend en vergt enige know how. Kun jij goed overweg met video bewerking? Dan liggen hier veel kansen wat betreft het verkopen van je digitale product. Je zou bijvoorbeeld een mooie intro en outro kunnen maken die makkelijk aan te passen is. Maak animaties op aanvraag. Creëer een webinar, maak een videocursus of creëer stockvideos.

4. Audio & muziek

Er is vraag naar rechtenvrije muziek. Lekkere deuntjes onder een vlog of video. Dit is uitstekend aan te bieden als digitaal product. Kun jij hiermee overweg? Dan kun je audio producten maken om te gebruiken op websites, blogs, cursussen, games, apps enzovoorts. Een aantal producten die je zou kunnen maken om te verkopen zijn: Voice-overs, podcasts, rechtenvrije muziek (standaard deuntjes), taal lessen, achtergrondmuziek en audioboeken.

5. Design

Kun je overweg met photoshop of een ander animatie- designprogramma? Dan kun je een digitaal product maken en aanbieden op je website. Denk hierbij aan logo’s, banners, icons, web elementen, social media afbeeldingen, facebook banners, instagram posts, youtube intro’s, illustraties, infographics en foto’s voor fashion prints.

6. Fotografie

Denk hierbij niet aan de traditionele fotografie, maar maak een eigen digitaal product om te verkopen. Een voorbeeld is een bundel met stockphotos, headers, achtergronden, event foto’s, fashion prints, custom design werk.

Maak hier een digitaal product van en bied dit te koop aan als bundel op je website. Je kan dit ook verkopen via verschillende fora en marktplaatsen. Zoek via Google welke fora er zijn in je niche (onderwerp) en meld je hier op aan.

Je eigen digitale product verkopen

Het lijkt misschien lastig om te starten met de creatie van je eigen product. Maar al heb je maar iets het idee dat een bepaald iets kan gaan werken voor jouw website, ga er dan gelijk mee aan de slag. Ook als je niet precies weet waar je moet beginnen. Start ermee en probeer er het beste uit te halen. Heb je eenmaal je product, dan kun je hier jarenlang extra inkomsten uit halen.

Geef een reactie