Geld verdienen met bloggen

Geld verdienen met bloggen is één van de makkelijkste manieren om online geld te verdienen. Een blog is eenvoudig op te zetten en je kunt vanaf dag 1 starten met online geld verdienen. Een blog vergt weinig investering. Het enige dat je nodig hebt is hosting en een domeinnaam. Bij de meeste hosting aanbieders kun je gratis gebruik maken van een WordPress installatie service, hierdoor heb je een blog opgezet in enkele minuten. Vervolgens kies je een thema die goed bij jou en je onderwerp past en je kunt aan de slag.

Fulltime inkomen met bloggen

Bloggen klinkt voor sommigen als een hobby, iets extra’s, maar niets is minder waar. Het ligt er maar net aan hoe serieus je dit aanpakt. Er zijn veel blogs die makkelijk een fulltime inkomen verdienen en zelfs veel meer dan dat. De kansen liggen letterlijk voor het oprapen. Maar hoe kun je dan geld verdienen met bloggen? Dat zal ik hieronder verder toelichten.

8 manieren om geld te verdienen met bloggen

Kies een goed onderwerp voor je blog. Voordat je start is het wellicht verstandig om te controleren hoeveel mensen online zoeken naar bepaalde keywords. Dit kun je doen via tools als Ubersuggest. Je hebt op dit moment 3 gratis zoekopdrachten per dag, daarna moet je betalen. Toch handig om een idee te krijgen van zoekvolumes.

Het is verstandig om een onderwerp te kiezen dat goed bij je past en waarin je interesse of expertise hebt. Hierdoor wordt het makkelijker om berichten te plaatsen en nieuwe onderwerpen te bedenken. Hieronder een aantal manier om geld te verdienen met je blog als je eenmaal gestart bent met het publiceren van artikelen.

1. Affiliate marketing

Verdien commissie met het verkopen van relevante producten op je blog (affiliate marketing). Gaat je blog bijvoorbeeld over speeltoestellen of tuinmeubelen, plaats hier dan relevante producten bij. Dit kunnen producten zijn die worden aangeboden via bol.com of producten van bedrijven die je vind via een affiliate netwerk (Tradetracker, Awin, Daisycon, Paypro). De commissie die je ontvangt is vaak een vast percentage. Deze inkomsten kunnen hoog oplopen als je dure of veel producten verkoopt.

2. Google Adsense

Zijn er geen duidelijke producten weer te geven in je artikelen, of twijfel je welke producten je moet weergeven, dan is het verstandig om gebruik te maken van Google Adsense. Zij zullen de meest relevante advertenties voor je bezoekers tonen. Vervolgens krijg je betaald per click. Dit kunnen clicks zijn van €0,05 tot €5,00.

3. Directe advertenties

Je hebt geen tussenpersoon nodig. Je kunt ook zelf contact opnemen met bepaalde websites of zij willen adverteren op jouw blog. Is de website relevant en heb je een goede deal, dan kan dit een goede optie zijn om geld te verdienen met je blog. Wel heb je hiervoor bezoekers nodig, anders zal niemand willen adverteren op je website. Dit is dus geen optie als je net bent begonnen met bloggen.

4. Maak een nieuwsbrief

Het gezegde ’the money is in the list’ is er niet voor niets. Een nieuwsbrief kan voor veel inkomsten zorgen en is daarom zeker de moeite waard om op te bouwen. Verzamel email adressen van je bezoekers en stuur ze maandelijks of wekelijks een nieuwsbrief met relevantie informatie & producten. Het is een erg effectieve manier van inkomsten genereren en je kunt een nieuwsbrief erg persoonlijk maken. Een slimme manier om email adressen te verzamelen voor een nieuwsbrief is om iets gratis weg te geven. Denk aan een handleiding, checklist of korte cursus.

5. Verkoop je eigen ebook

Maak je eigen ebook en verkoop deze op je blog. Meer tips hierover lees je in het artikel: Verkoop je eigen ebook. Een ebook kan overal over gaan. Wees creatief en voeg waarde toe aan je ebook. Het kan een oplossing zijn voor een probleem, een uitgebreide handleiding, een tutorial etc.

6. Verkoop een digitaal product

Verkoop je eigen digitale product op je blog. Populaire producten die goed te verkopen zijn via je blog zijn trainingen en cursussen, bepaalde templates en schema’s voor bijvoorbeeld workouts. Twijfel je over een bepaald product? Laat het me weten via het contact formulier en ik zal je proberen te helpen.

7. Betaalde links aanbieden

Staat je blog goed in Google en krijg je bezoekers? Andere websites zijn wellicht geïnteresseerd in een backlink op je blog. Je kunt hier geld voor vragen variërend van €20,00 tot honderden euro’s per bericht. Hiervoor zijn verschillende marktplaatsen aanwezig. Je kunt dit ook aanbieden op forums als Sitedeals.

8. Coaching aanbieden

Je bent goed in een bepaald iets. Waarom dan geen coaching aanbieden? Zet een coaching programma op en deel op deze manier je kennis en expertise met je bezoekers. Een goede manier om een extra inkomen op te zetten vanuit je blog. Coaching sluit erg goed aan op een eerste ebook of gratis handleiding die je hebt gemaakt.

Dit zijn 8 mogelijkheden om geld te verdienen met bloggen. Er zijn meer manieren maar dit zijn wel de voornaamste. Zorg ervoor dat je blog informatief is en juiste informatie bevat. Probeer een goede kwaliteit van je artikelen neer te zetten en zorg voor unieke inzichten. Een blog kan duizenden euro’s per maand opbrengen.

Deel dit bericht
Andere interessante blogs