Passief inkomen is een populair onderwerp, maar hoe passief is passief inkomen nou echt? Het klinkt heel aantrekkelijk: online geld verdienen zonder iets te doen. Uiteindelijk kan dit de realiteit zijn maar dit creëer je niet zonder eerst keihard aan de slag te gaan. Ik overdrijf niet als ik zeg dat je eerst honderden uren voor niks aan het werk bent voordat je enige kans hebt op passief inkomen.

Je ziet TikTok filmpjes, Instagram posts, Youtube video’s van marketing guru’s die rijk worden met passief inkomen. Het geld stroomt binnen en zelf liggen ze op hun strandbedje te genieten van een drankje. Het enige dat je hoeft te doen is hun cursus kopen voor slechts 249,99 en je leert alle kneepjes van het vak. Jouw deel van het passief inkomen empire wacht op je, het enige dat je hoeft te doen is het kopen van de cursus.

De vaak gladde jongens in deze video’s en posts worden juist rijk door de verkoop van deze cursussen. Waarom zou je zoveel moeite doen om een video te verkopen als je al rijk wordt door het passieve inkomen dat je hebt gecreëerd? Precies, dat doe je dan niet.

Hoeveel werk is passief inkomen

Passief inkomen is niet makkelijk en snel geld verdienen. Passief inkomen is hard werken, veel uren in je website stoppen en uiteindelijk ga je hier de vruchten van plukken. Zo heb ik zelf een website in de transport niche waar ik in de eerste 2 jaar nauwelijks inkomsten mee heb verdiend. Natuurlijk is het ook hobby voor mij en vind ik het leuk om websites op te starten, maar ik doe het natuurlijk niet voor niks en in het achterhoofd heb ik altijd een verdienmodel in gedachten.

De website brengt me inmiddels zonder werk zo’n 200 euro per maand op aan Google Adsense inkomsten. Op dit moment doe ik er ook vrij weinig aan en post ik slechts 2 a 3 berichten per maand. Toch blijft de website mij nu geld opleveren omdat ik de eerste 2 jaar voor niks heb zitten werken. Dit is uiteindelijk een passief inkomen voor mij geworden.

Natuurlijk bestaat de kans dat mijn website uit Google verdwijnt of dat andere concurrenten op mijn posities komen te staan. Dan zullen de inkomsten dalen en zal ik weer aan het werk moeten om dit terug te krijgen. Passief inkomen is zeker niet gegarandeerd en vergt eigenlijk altijd onderhoud / werk.

De juiste cursus

Kies de juiste cursus om een start te maken in de online wereld. Als jij een extra inkomen wil genereren naast je huidige baan, maar geen idee hebt waar je moet beginnen, dan is wellicht de cursus van Jacko Meijaard een goed startpunt. Jacko heeft de Internet Succes Gids ontwikkelt waarmee hij inmiddels duizenden mensen heeft geholpen om een online inkomen op te bouwen.

Val niet voor de gladde jongens op TikTok, Instagram of Youtube, maar ga voor een betrouwbare cursus waarin je ook echt iets wordt geleerd. De cursus van Jacko kost slechts 47 euro en die investering haal je er dubbel en dwars uit. Via onderstaande knop kun je deze direct bestellen en aan de slag om uiteindelijk een passief inkomen te genereren.

Geef een reactie