Affiliate marketing is een goed model om een extra inkomen te genereren. Een verkeerde aanname is dat je dit vrij eenvoudig en snel op kunt zetten en het geld snel daarna binnenkomt. Dit is niet zo en in dat opzicht is genereren van een extra inkomen online niet 100% passief. Uiteindelijk zou het passief inkomen kunnen noemen als je alles hebt staan en bezoekers dagelijks op je website komen via Google. Je blijft inkomsten genereren als je bijvoorbeeld een week op vakantie gaat, dit maakt het in deze vorm wel weer passief inkomen.

Inkomsten genereren met affiliate marketing gaat het beste met een eigen website. Als iemand via Google zoekt naar een oplossing of een antwoord dan zal deze persoon via Google op je website terecht komen. Op je website probeer je een zo goed mogelijk antwoord of oplossing aan te bieden aan je bezoeker. Dit kan in de vorm van informatie of de aanbeveling tot het aankopen van een product. Dit product kan gekocht worden bij bijvoorbeeld een grote winkel als bol.com of coolblue.nl, hier kan je met een unieke link naar verwijzen waardoor je een percentage van de verkoop ontvangt.

Met je eigen website bouw je ook waarde op. Als je tijd en energie in je website steekt, dan zal deze steeds betere posities in Google krijgen waardoor je een vaste stroom aan bezoekers zult ontvangen. Ben je op zoek om een website te starten om te beginnen met affiliate marketing, dan is mijn advies om een website te starten over een onderwerp waar je zelf interesse in hebt. Het is makkelijker om gemotiveerd te blijven bij een onderwerp waar je interesse ligt. In bijna elke niche (onderwerp) zijn wel aanbieders te vinden waarvan je producten via affiliate marketing kunt verkopen.

Geef een reactie