Google Adsense is naast affiliate marketing één van de betere manieren om online een extra inkomen te verdienen. Gaat je website of artikel niet over een bepaald product, dan kun je er voor kiezen om een advertentieblok van Google Adsense in je artikel te plaatsen. De advertentie die getoond wordt zal in de meeste gevallen erg relevant zijn voor je bezoeker. Dit omdat Google relevante advertenties toont op basis van het zoekgedrag van de bezoeker.

Een Google Adsense advertentie ziet er als volgt uit:

Google Adsense advertentie

De advertentie is te herkennen aan de 2 tekens rechtsboven in de hoek:

Adsense herkenning

Een click op een advertentie als deze zal je gemiddeld zo’n € 0,15 – € 0,25 opleveren. Natuurlijk heb je uitschieters en clicks kunnen ook best € 2,50 tot € 5,00 opleveren, maar als je in grote aantallen kijkt zal je gemiddelde op het eerste uitkomen. Met bijvoorbeeld 500 clicks per dag met een gemiddelde van € 0,20 zit je toch op 100 euro per dag aan advertentie inkomsten. Aangezien je op internet elke dag geld kan genereren brengt dit je al snel een bedrag van 3000 euro per maand op. Leestip: Zoveel verdien je met 100 bezoekers per dag.

Toelatingseisen Google Adsense

Vroeger werd bijna iedereen toegelaten tot het advertentienetwerk van Google. Tegenwoordig zijn ze strenger met het toelaten van je website. De website moet voldoen aan bepaalde eisen. Het moet een unieke en nuttige website zijn voor de bezoeker. Een ‘made for Adsense’ website zal dus niet meer worden toegelaten. Mijn advies is daarom om niet te snel een aanvraag te doen om toegelaten te worden. Schrijf eerst flink wat content en zorg dat je website er goed uit ziet. Vervolgens kun je hier de aanmelding starten om toegelaten te worden bij Google Adsense.

Mocht je niet toegelaten worden en je afvragen wat er mis is, stuur me dan een berichtje via het contactformulier en ik zal je hiermee helpen.

Geef een antwoord